Aktiver skjermlås
Forhindre at enhetens skjerm slår seg av, slik at du fortsatt kan se informasjonen som vises på skjermen.
i
Lompepai
Vanskelighetsgrad:
45
Minutter
INGREDIENSER
- Lomper
- Skinke (skåret i strimler eller terninger)
- Broccoli (kuttet i små buketter)
- Revet ost (cheddar, mozzarella eller en blanding)
- Egg (ca. 2-3, avhengig av størrelsen på paien)
- Melk (ca. 1 dl)
- Salt og pepper
- Eventuelle ekstra krydder eller urter etter ønske (f.eks. tørket oregano eller basilikum)
slik lager du det
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Smør en paiform eller en ildfast form med litt olje eller smør.
- Legg lompene i formen og press dem forsiktig ned slik at de former en pai-bunn.
- Fordel skinkestrimler og broccolibuketter jevnt over lompene.
- I en egen bolle, visp sammen egg, melk, salt og pepper. Du kan også tilsette ekstra krydder eller urter etter smak.
- Hell eggeblandingen forsiktig over fyllet i paien.
- Dryss over revet ost etter ønsket mengde.
- Stek lompepaien i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til eggeblandingen er stivnet og toppen er gyllenbrun.
- Ta paien ut av ovnen og la den avkjøles litt før servering.